ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Sinop İl Engelliler Meclisi Kuruluş Toplantısına Katıldık

Türkiye Engelliler Konfederasyonu tarafından Türkiye’deki engelli sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla hayata geçirilen ve Avrupa Birliği tarafından da desteklenen “Türkiye Engelliler Meclisi projesi” kapsamında Türkiye’de toplam 52 ilde kurulması planlanan il engelliler meclisinin 43.’sü Sinop’ta kuruldu.

Sinop Öğretmenevi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa Koordinatör Yardımcımız Öğr. Gör. Ayşegül USTAOĞLU katıldı. Sinop ve ilçelerde faaliyet gösteren engelli dernekleri bir araya gelerek yaptıkları seçimle Sinop engelli meclisi başkanı ve başkan yardımcılarını belirledi. Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Sinop Şubesi, Sinop Engelsiz Yaşam Merkezi, Sinop İşitme Engelliler Derneği, Üniversite temsilcileri ile Ayancık, Durağan, Gerze ve Türkeli ilçeleri engelli dernekleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seçimlerde Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli ve Uzman Psikolog Selma Çalık katılımcılara, engelliler meclisi hakkında bilgiler verdi.

Projenin genel hedefinin Türkiye’de  engellilik konusunda çalışan  sivil toplum örgütlerinin ağ oluşturmaları ve bu ağların kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, bu kapsamda İl Engelli Meclisleri’nden 96, yerel yönetimler, yereldeki kamu kurumları ve akademisyenlerden 30 olmak üzere toplam 126 kişinin katılımıyla “Türkiye Engelliler Meclisi” kurmayı planladıklarını belirtti.

Düzenlenen programda ayrıca, engelli derneklerinin karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümü ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Kalite